Erytrytol jest naturalnym niskokalorycznym słodzikiem, prawie bez kalorii. Powszechnie występuje w owocach, warzywach i w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest użytkowany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
Może być wykorzystywany do gotowania, pieczenia albo słodzenia, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Należy pamiętać, iż nie jest on tak słodki jak konwencjonalny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.