Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych.
Może być szeroko stosowany w przemyśle spożywczym, do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego typowy aromat i smak jest obszernym atutem, pożądanym przez wielu jego entuzjastów. Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny niżeli inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, gromadzi także niemało cennych komponentów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.