Pasta orzechowa (Masło orzechowe) jest produktem lubianym w kuchni amerykańskiej i holenderskiej. Znajduje zastosowanie jako artykuł do smarowania pieczywa, tostów, grzanek, krakersów czy naleśników i komponent domowych ciast i ciasteczek. Można je jednak jeść nie tylko na słodko lecz także dodawać do sosów i pikantnych past do mięs. Pasta orzechowa (Masło orzechowe) wyprodukowane jest z nasion orzachy podziemnej, czyli z tzw. Orzeszków ziemnych, rośliny z rodziny bobowatych a nazwa „orzech ziemny" wywodzi się stąd, że owoce będące strąkami z nasionami rozwijają się i dojrzewają w ziemi.
elementy: orzechy ziemne (arachidowe) prażone 100%. Bez dodatku oleju palmowego, soli i cukru.
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. artykuł jest alergenem.
Olej z orzechów pojawiający się na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.