BIO Quinoa BadaPak nieprzeciętną puszystą konsystencję. Jej smak jest delikatny z nutą orzechowego aromatu. W kuchni rekomendowana jest jako dodatek do dan głównych, element zup, gulaszy, a także sałatek. Przed ugotowaniem ziarna należy przepłukać starannie wodą.
Quinoa, czyli komosa ryżowa to jednoroczna roślina uprawiana już 4 tysięcy lat. Najczęściej dorasta do wysokości 1-2 m. Jej owocem jest malutki orzeszek, zwany ziarnem. Nazwa quinoa wywodzi się z języka Indian Keczua mieszkających w Andach w Ameryce Południowej, która jest ojczyzną tej rośliny.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.