BIO Quinoa BadaPak genialną puszystą konsystencję. Jej smak jest delikatny z nutą orzechowego aromatu. W kuchni polecana jest jako dodatek do dan głównych, element zup, gulaszy i sałatek. Przed ugotowaniem ziarna należy przepłukać dokładnie wodą.
Quinoa, czyli komosa ryżowa to jednoroczna roślina uprawiana już 4 tysięcy lat. Najczęściej dorasta do wysokości 1-2 m. Jej owocem jest malutki orzeszek, zwany ziarnem. Nazwa quinoa wywodzi się z języka Indian Keczua mieszkających w Andach w Ameryce Południowej, która jest ojczyzną tej rośliny.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.