komponenty:
- orzechy ziemne, miąższ kokosa BIO (18%), cukier kokosowy BIO (18%), mleko kokosowe w proszku (11%), błonnik pokarmowy, kakao (7%), mąka z orzechów ziemnych, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), sól himalajska różowa.
- 36% składników z rolnictwa ekologicznego
- Krem czekoladowy to nie tylko minerały pochodzące z orzechów, kakao i cukru kokosowego ale też cenne średnio-łańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT). Kwasy te wykorzystywane są w żywieniu szpitalnym wcześniaków i rekonwalescentów. Udowodniono ich zbawienny wpływ na niepodatność i poziom cholesterolu (dzięki 50% zawartości kwasu laurynowego). Kwasy MCT doceniają na dodatek sportowcy. Dzięki szybkiemu wchłanianiu zyskują natychmiastowy zastrzyk energii, pozwalający na oszczędzanie glikogenu mięśniowego w czasie treningu. Dzięki przeważającej zawartości białka (26% RWS) nad węglowodanami (tylko 13% RWS) jest zalecana w dietach niskowęglowodanowych sportowców jak i dla osób dbających o sylwetkę i wydolność organizmu.
dane o alergenach: posiada orzechy ziemne, orzechy; może zawierać ziarna sezamu.
Przechowywanie: w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Nie dopuszczać do zawilgocenia i zanieczyszczenia (np. Ślina). Zmiany stanu skupienia, rozwarstwienie i wytrącanie się elementów wynikają z zastosowania wyłącznie naturalnych składników i nie wpływają na jokość towaru.
Coco Farm sp. Z o.o. Ul. Gen. Okulickiego 7/9, 05-500 Piaseczno.