komponenty: orzechy ziemne, miąższ kokosa BIO (20%), cukier kokosowy BIO (19%), mleko kokosowe w proszku (11%), błonnik pokarmowy, mąka z orzechów ziemnych, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), sól himalajska różowa, 39% elementów z rolnictwa naturalnego.
Krem to nie tylko minerały pochodzące z orzechów i cukru kokosowego ale też cenne przeciętnie-łańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT). Kwasy te wykorzystywane są w żywieniu szpitalnym wcześniaków, osób z dysfunkcjami neurologicznymi (padaczka, Alzheimer). Udowodniono ich prawidłowy wpływ na poziom cholesterolu i na budowanie oporności (dzięki 50% zawartości kwasu laurynowego). Kwasy MCT doceniają dodatkowo sportowcy. Dzięki prędkiemu wchłanianiu zyskują natychmiastowy zastrzyk energii, pozwalający na oszczędzanie glikogenu mięśniowego w czasie treningu. Dzięki stanowczej zawartości białka (25% RWS) w stosunku do węglowodanów (tylko 30% RWS) jest zalecana w dietach niskowęglowodanowych sportowców i chorych redukujących skoki insulinowe jak i osoby dbające o sylwetkę i wydolność organizmu. Z czystym przekonaniem możemy powiedzieć: "na zdrowie"!
Przechowywanie: w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Nie dopuszczać do zawilgocenia i zanieczyszczenia (np. Ślina). Zmiany stanu skupienia, rozwarstwienie i wytrącanie się składników wynikają z zastosowania wyłącznie naturalnych składników i nie wpływają na jokość artykułu.