BIO sok z brzozy z dziką różą pozyskiwany jest z pni drzew rosnących na czystych, nieskażonych terenach. Oskoła, bo tak inaczej nazywany jest sok z brzozy gromadzi ogromne ilości witamin, minerałów, a także wartości odżywczych. Należą do nich liczne przeciwutleniacze, garbniki, aminokwasy, sole mineralne i kwasy jabłkowy i cytrynowy. Ze części mineralnych BIO sok z brzozy obfituje w potas, magnez, miedź, żelazo, fosfor i wapń. Wynajdziemy w nim obszerne ilości witaminy C i witamin z grupy B.
BIO sok z brzozy z dziką różą znamionuje się cierpko-gorzkim smakiem. Już jedna szklanka soku uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na mnóstwo składników mineralnych oraz witamin. Zaleca się nie przekraczać 3 szklanek soku wypijanego w ciągu dnia. Sok nie może być podgrzewany, bo wówczas traci swoje parametry lecznicze.
Brzoza jest drzewem rozpoznawalnym choćby przez śladowe dzieci. Uwydatnia się charakterystyczną, białą korą, która spektakularnie zdobi krajobraz i domowe ogrody. Liście brzozy są nieduże o żywej zielonej barwie. Brzoza nie tylko znana jest ze swoich walorów dekoracyjnych, lecz także z licznych atrybuty leczniczych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niżeli 2 dni.