Herbata ma właściwości przeciwzapalne i otulające, dzięki temu jest przydatna przy wrzodach, zapaleniu jelita grubego i żołądka oraz przy problemach układu moczowo-płciowego. Warto zauważyć, że herbata Iwan Czaj mieści 3 razy więcej witaminy C aniżeli pomarańcze. Dlatego jest niezastąpiony przy zaburzeniach metabolicznych i anemii, przyczynia się do ogólnego wzmocnienia organizmu, widocznie ulepsza wytrzymałość.
Herbata ma dobry wpływ na jamę ustną, jest nieprzeciętną profilaktyką chorób przyzębia i próchnicy, a także normalizuje stan błony śluzowej jamy ustnej.
Iwan Czaj nie zawiera kofeiny, kwasu moczowego, purynowego i szczawiowego, które dostając się do organizmu w ramach zwykłej herbaty lub kawy, mogą zaburzać metabolizm, powodować uzależnienie i uzależnienie.
SPOSÓB użytkowanIA:
Dorośli: 1 łyżeczkę posiekanych ziół zalać 1 szklanką wrzątku, odstawić na 30 minut. Pić 1 szklankę 1-2 razy dziennie, 30-40 minut przed posiłkiem.