elementy: orzechy makadamia 51%, czekolada deserowa 49% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilina), substancje glazurujące: guma arabska i szelak. Zawartość masy kakakowej minimum 46,1%.
Orzechy macadamia w czekoladzie BadaPak to pyszne połączenie maślanego smaku chrupiących orzechów z delikatną czekoladą. Tak apetyczna przekąska prócz walorów smakowych dostarczy też sporo wartości odżywczych. Orzechy macadamia to nieocenione źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B jak ponadto witaminę A i E. Minerały, które odnajdziemy w ich składzie to potas, żelazo, Wapń, fosfor i magnez.
Orzechy macadamia w czekoladzie BadaPak to smaczna i zdrowa przekąska, która olśni choćby wybrednych łasuchów.
Macadamia to wiecznie zielone drzewo pochodzące z Australii. Uprawiane jest ponadto w Afryce Południowej i na Hawajach, niemniej jednak to Australia jest największym producentem orzechów macadamia na świecie. Orzeszki mają jasny kolor oraz kulisty zarys. Otoczone są grubą skorupą, którą ciężko polikwidować nawet za pomocą "dziadka do orzechów".
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia orzechów: RPA. Oblewano czekolada i pakowano w Polsce.
Import i dystrybucja: Viands sp. Z o.o., Spółdzielcza 3, 05-600 Grójec.
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy, mleko, jaja, gluten, sezam.
Naturalne, niesolone, nieprażone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.