Ostropest plamisty BadaPak poleca się spożywać w całości albo mielić dopiero przed użyciem, wtedy zachowuje najwięcej cennych substancji. Smak ziaren ostropestu jest neutralny, dlatego można dodawać go do potraw, jogurtów, sałatek, koktajli. Z ziaren można także przygotować napar, wówczas dwie łyżeczki świeżo zmielonych nasion zalewamy wrzątkiem i pijemy po osiągnięciu poprzez niego trafnej temperatury.
Ostropest to jednoroczna roślina przypominająca swoim wyglądem oset. Występuje powszechnie w Europie Południowej, Afryce Północnej oraz Azji. Aktualnie można ją spotkać w wielu rejonach świata, uprawiany jest też w Polsce.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.