Połączenie deserowej czekolady z kandyzowaną pomarańczą i cynamonem przyprawi każdego konesera o zawrót głowy. Genialna harmonia pomiędzy goryczą kakao a słodkimi, aromatycznymi przyprawami. Oprócz specyficznego zapachu cynamonu, w czekoladzie wyczuć można pikantny imbir i pomarańczową słodycz. Dzięki wyszukanemu opakowanie w nieco rustykalnym stylu towar ten genialnie stanie na wysokości zadania jako prezent.
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest przez wielu za najkorzystniejszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to typowo szczególnie długa, bogata i barwna tradycja oraz działająca w służbie tej tradycji technika.
Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i organicznych składników z świetną masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, przeróżne orzechy, a także inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal nieporównany wcześniej smak, podkreślając jednocześnie wszystkie jej mocne strony.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, ale stawia też na postępowość. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!