Ciasteczka od belgijskiej firmy Dolfin, które powstały w kooperacji z twórcą Le Chat Philippem Geluck. Postać Le Cat narodziła się w 1983 roku na łamach magazynu,,Le Soir". Jej zadaniem było ilustrowanie trudnych, aktualnych tematów w karykaturalny, humorystyczny sposób.
Dolfin Chocolat Noir & Pistaches to pudełko wypełnione pysznymi łakociami - połączeniem domowego, solonego karmelu z masłem, oblanego belgijską czekoladą i posypanego kawałkami prażonych pistacji. Te wrażenia chrupkości z aksamitną powłoką polewy rozpływającej się na podniebieniu olśniewają zmysły i nie pozwalają oderwać się od opakowania (aż do ostatniego ciasteczka!).
Pozwól sobie na chwilę przyjemności w starym, korzystnym stylu!
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest poprzez wielu za najlepszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to w głównej mierze stanowczo długa, bogata i barwna tradycja oraz działająca w służbie tej tradycji technologia. Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i naturalnych elementów z wspaniałą masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, zróżnicowane orzechy oraz inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal nieporównany wcześniej smak, eksponując jednocześnie wszystkie jej zalety.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, ale stawia także na innowacyjność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Masa netto: 150g