Kawa Lavazza Qualita Oro to szlachetna Arabika pochodząca z najkorzystniejszych plantacji Afryki, Ameryki Centralnej i Południowej. Świeżo wypalana we włoskiej palarni z wieloletnim doświadczeniem uwydatnia się wśród innych unikatowym aromatem i jakością przygotowania. Jest wyśmienitą alternatywą dla kaw rozpuszczalnych oraz mielonych, gdyż poddana odpowiedniej obróbce termicznej zachowała w każdym ziarnie niepowtarzalne walory smakowe.
Jakość kawy zależy od sposobu wypalania ziaren, zależnie od temperatury i czasu w jakim zostały wypalone. Przechodząc przemiany chemiczne ziarna zyskują wyśmienity smak, jednak jeżeli zostaną one zmielone szybciej tracą swoją świeżość, a więc zaleca się, by kawę ziarnistą mielić bezpośrednio przed zaparzeniem, ponieważ zachowa ona swoją świeżość i aromat, w przeciwieństwie do kaw rozpuszczalnych oraz mielonych.
Kawa Lavazza Qualita Oro:
specyficzny, słodki smak
Pozbawiona została kwaskowości
Ma gładką i jedwabistą konsystencję
firma Lavazza jest włoską najbardziej renomowaną marką i niekwestionowanym liderem wśród producentów kawy, jednym z najistotniej rozpoznawalnych na świecie marek. Od wielu lat swoim klientom najwyższe standardy zapewniając własnym wyrobom znakomitą jakość i wyrafinowany smak kawowych kompozycji.