Hołd dla miasta, w którym espresso jest mitem. „Napoli" to mieszanka uzyskana przede wszystkim z afrykańskich odmian kawy Robusta, znamionująca się ciemnym paleniem i solidnym body. Inspirowana neapolitańską żywiołowością, jest to kawa o potężnym i trwałym smaku, genialna dla tych, którzy kochają intensywne smaki. Metoda Bialetti: Ziarna górskie. Dla oryginalnych mieszanek Bialetti preferuje ziarna kawy uprawiane na wysokości ponad 1000 m n.p.m., gdzie wahania temperatury zapewniają powolne dojrzewanie. Wielkie serce. Bialetti używa sporych ziaren, by zapewnić perfekcyjnie jednorodne palenie.Potrójna selekcja. Każde ziarno jest wybierane w 3-stopniowym procesie, żeby zapewnić najwyższe standardy jakości.konwencjonalne palenie. Bialetti's metoda palenia jest klasyczna i wykorzystuje silną wiedzę zespołu Bialetti ekspertów kawy. Komponenty: palone ziarna kawy. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.