Tota! Mąka pszenna rodzaj 450 (tortowa) rewelacyjna do wypieku ciast biszkoptowych, francuskich, tortów czy pierogów i uszek. Nadaje się także do kruchych ciastek, ciast, gofrów, naleśników czy pączków i faworków – wprost wyśmienicie na tłusty czwartek. Mąka wariant 450 sprawdzi się przy zagęszczeniu sosów, zup lub kremów. Dzięki adekwatnej granulacji wypieki będą udane a po dodaniu do ciasta pierogowego będzie ono pulchne, sprężyste i jędrne. Mąka tortowa jest lekkostrawna, gromadzi minerały z grup B1, B2 oraz PP.
Skład: mąka pszenna tortowa typ 450 100%
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1480 kJ
wartość energetyczna: 337 kcal
białko: 9,2 g
błonnik: 2,6 g
węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g)
tłuszcz: 1,2 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
sól: 0,0 g