Mąka gryczana z kaszy gryczanej niepalonej
Mąka gryczana powstaje w wyniku przemiału ziaren gryki. Standardowy dla mąki gryczanej jest gorzki posmak i szarobrązowy kolor.
Jest to mąka bezglutenowa, która gromadzi dużo białka, skrobi, soli mineralnych oraz witaminy z grupy B.
Mąka gryczana w połączeniu z innymi mąkami używana jest do wypieku pieczywa.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.