Mąka z ciecierzycy
Mąka z ciecierzycy, zwana także mąką z cieciorki, poprzez sporo osób uznawana jest za towar co najmniej bezprecedensowy. Nie dość bowiem, iż wprowadza nową jakość do kuchennych dokonań, to także odznacza się szeregiem cennych i godnych uwagi cechy. Mąka z ciecierzycy nie jest produktem tradycyjnym w pełnym tego słowa znaczeniu. Jej odmienność polega na tym, iż nie jest wcale produktem powstałym w procesie przemiału zboża, lecz powstaje z rośliny strączkowej- ciecierzycy. Właśnie dzięki swojemu składowi, mąka ta odznacza się nieszablonową zawartością białka, smakiem zaś przypomina smak umami.
Znajduje dość obfite użycie w kuchni, ale nie tylko. Wykorzystuje się ją ponadto w kosmetyce do pielęgnacji włosów, a także ciała.
bezkompromisowiec nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie i nie został poddany działaniu promieniowaniu jonizującemu oraz nie gromadzi napromieniowanych komponentów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.