Mąka kokosowa znajduje wykorzystanie przy rozmaitego typu wypiekach. Powinna być jednak stosowana w połączeniu z innymi rodzajami mąki zbożowej. Jest dość ciężka. Z uwagi na to, że mąka kokosowa nie posiada glutenu, wypieki z jej dodatkiem będą wyjątkowo kruche. Żeby zachować odpowiednią strukturę należy dodać do ciasta więcej jajek. Pozytywnie wpływa na strukturę i prawidłową wilgotność wypieków. Wykorzystuje się ją dodatkowo, jako dodatek do koktajli, panierek, naleśników, musli, bułeczek, sałatek owocowych czy jogurtów. Na bazie mąki kokosowej przygotujemy pyszny omlet, naleśniki i placki. Posłuży ona także do zagęszczania zup i sosów. Towar ten absorbuje więcej płynów aniżeli zwykła mąka pszenna, tak więc należy adekwatnie według przepisu zwiększyć liczba wykorzystywanej do potrawy wody.
Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
komponenty: 100 % mąka kokosowa
Pakowano w Polsce (kraj pochodzenia bezkompromisowca: Indonezja) lub Sri Lanka.