Mąka pszenna typ "00" to wysokiej jakości artykuł, który użytkowany jest z zasady w kuchni włoskiej, do produkcji pizzy neapolitańskiej.
Mąka jest biała, dzięki precyzyjnemu zmieleniu ziaren. Szczególnie rozciągliwa, z glutenem, świetna do długiej fermentacji. W trakcie wyrabiania, ciasto staje się świetnie spulchnione i lekkie.
Caputo to młyn znajdujący się w Neapolu, który produkuje szeroką gamę mąki dla profesjonalistów. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najkorzystniejsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Mąka wyśmienicie spełni oczekiwania do spodu pizzy. Towar można także użyć na ravioli, chleb albo foccacie i do gnocchi i makaronów.