Caputo Farina Pizzeria Mąka do Pizzy wariant 00 - to specjalna mąka wytworzona we Włoszech.
Ta genialna włoska mąka pszenna (1 kg) jest przeznaczona do klasycznej pizzy neapolitańskiej.
Mąka na pizzę Caputo Pizzeria rodzaj 00 to mieszanka najlepszej pszenicy, sprowadzona prosto z Włoch. To mąka z mocnym, rozciągliwym glutenem, świetna do ciasta wymagającego długiej fermentacji. Wysokiej jakości gluten i skrobia sprzyjają tworzeniu ciasta o nadzwyczajnym nawodnieniu. Ciasto jest znakomicie spulchnione i lekkie.
Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów.
Data ważności 14.02.2025
Wartość mąk Caputo jest doceniana i uznawana na całym świecie. Caputo to młyn z Neapolu, produkujący szeroką gamę mąki dla profesjonalistów od 1924 roku. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo zapewnia wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Waga netto: 1kg