Mąka pszenna razowa wariant 1850 zawiera więcej elementów mineralnych, błonnika i witamin z grupy B niżeli inne mąki pszenne. Używana jest przede wszystkim do wypieku pieczywa typu Graham, lecz także do przygotowania makaronów czy dietetycznych batonów. Jej nazwa wzięła się od prezbiteriańskiego pastora Sylvestra Grahama, który był jednym z pierwszych propagatorów zdrowego odżywiania.
To pełnoziarnista mąka uzyskiwana z przemiału całych ziaren. Mieści otręby i błonnik, jest delikatniejsza w smaku od tradycyjnej mąki razowej. Pszenna mąka razowa wariant 1850 jest bogata w cenne komponenty mineralne m.in. Witaminy z grupy B. Mąka pszenna zwykle wykorzystywana jest do pieczenia chleba, bułek, spodów do pizzy, pierogów i makaronów. Ciasto z mąki pszennej przed upieczeniem ma elastyczną konsystencję i niezwykle dobrze wyrasta.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.