Napój migdałowy to rewelacyjna alternatywa dla zwykłego mleka. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do kawy lub baza do gorącej czekolady lub kakao. Profesjonalna linia napojów roślinnych Alpro została tworzona specjalnie dla baristów do użytkowania w kawiarniach,stanie na wysokości zadania ponadto w domu. To mleko roślinne doskonale nadaje się do podgrzewania i spieniania, nie kreuje grudek i pozwala radować się świetną konsystencją pianki. Perfekcyjnie stanie na wysokości zadania do robienia latte art. Można stosować go równocześnie na zimno, jak i na ciepło.składniki: woda, migdały (2,5%), cukier, fruktoza, regulatory kwasowości (fosforany potasu), wapń (węglan wapnia), naturalne aromaty, stabilizatory (guma gellan, guma guar), sól morska. Może zawierać minimalne ilości orzechów (nie gromadzi orzeszków ziemnych). Nie mieści mleka i glutenu. Naturalnie bez laktozy.Warunki przechowywania: +1.. + 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce (do 7°C) i zużyć w ciągu 5 dni.