Płatki owsiane opiekane instant BadaPak są źródłem antyoksydantów. Zawierają wielkie ilości błonnika pokarmowego (zwłaszcza jego cenniejszej rozpuszczalnej frakcji). Są zasobne w potrzebne nienasycone kwasy tłuszczowe. Płatki owsiane instant BadaPak dostarczają witaminę K, E (zwana witaminą młodości), a także witaminy z grupy B (zwłaszcza B1 i B6). Owies zawiera spore ilości białka, a także najkorzystniejszy zestaw aminokwasów. To także bogate źródło elementów mineralnych: potasu, magnezu, żelaza, cynku, a także wapnia.
Płatki owsiane opiekane instant BadaPak nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem. To nieprzeciętne rozwiązanie, gdy zależy nam na szybkim przygotowaniu posiłku. Mogą być bezpośrednio dodawane do mleka lub jogurtu. Dzięki czemu, że są opiekane zyskują przepyszny smak i rewelacyjną chrupkość. W połączeniu z bakaliami, świeżymi owocami, orzechami albo miodem będą wartościowym posiłkiem na długi intensywny dzień.
Płatki owsiane instant powstają poprzez płatkowanie całego ziarna owsa i poddanie go obróbce cieplnej. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.