Płatki owsiane opiekane instant BadaPak są źródłem antyoksydantów. Zawierają pokaźne ilości błonnika pokarmowego (zwłaszcza jego cenniejszej rozpuszczalnej frakcji). Są zasobne w potrzebne nienasycone kwasy tłuszczowe. Płatki owsiane instant BadaPak dostarczają witaminę K, E (zwana witaminą młodości), a także witaminy z grupy B (zwłaszcza B1 i B6). Owies posiada obfite ilości białka i najlepszy komplet aminokwasów. To także bogate źródło elementów mineralnych: potasu, magnezu, żelaza, cynku, a także wapnia.
Płatki owsiane opiekane instant BadaPak nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem. To perfekcyjne rozwiązanie, gdy zależy nam na prędkim przygotowaniu posiłku. Mogą być bezpośrednio dodawane do mleka albo jogurtu. Dzięki temu, iż są opiekane zyskują przepyszny smak i nieprzeciętną chrupkość. W połączeniu z bakaliami, świeżymi owocami, orzechami lub miodem będą wartościowym posiłkiem na długi intensywny dzień.
Płatki owsiane instant powstają przez płatkowanie całego ziarna owsa i poddanie go obróbce termicznej. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.