Płatki gryczane powstają z całych, gniecionych ziaren gryki, dzięki czemu mają praktycznie te same parametry, co kasz gryczana niepalona. Znamionują się wyrazistym i dojrzałym smakiem.
Płatki gryczane, to przeważnie naturalne obfitość elementów mineralnych, a dokładniej magnezu, żelaz, wapnia, siarki, kobaltu, niklu, miedzi, cynku, boru i jodu. Są na dodatek źródłem witaminy E i PP, a także witamin z grupy B, a precyzyjniej B1 i B2.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.