Płatki gryczane powstają z całych, gniecionych ziaren gryki, dzięki czemu mają praktycznie te same atrybuty, co kasz gryczana niepalona. Charakteryzują się wyrazistym i dojrzałym smakiem.
Płatki gryczane, to typowo naturalne zasobność składników mineralnych, a staranniej magnezu, żelaz, wapnia, siarki, kobaltu, niklu, miedzi, cynku, boru i jodu. Są ponadto źródłem witaminy E i PP i witamin z grupy B, a staranniej B1 i B2.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.