Płatki gryczane opiekane instant
Płatki z linii instant otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce cieplnej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem - mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki czemu, iż je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną.
W płatkach gryczanych odnajdziemy sporo komponentów odżywczych, w tym witaminy, minerały, białko, węglowodany i tłuszcze roślinne. Płatki gryczane dostarczą nam mnóstwa witamin, w tym tych z grupy B, z zasady B1 i B2, a także witaminy E i niacyny (witamina PP). Wśród mikroelementów najwięcej jest w płatkach magnezu, żelaza, siarki i kobaltu, a ponadto odszukamy wapń, fosfor, miedź, cynk i bor.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.