Podobnie jak owies, orkisz jest rewelacyjnym źródłem węglowodanów i błonnika pokarmowego. Płatki orkiszowe są nad wyraz bogate w fosfor, magnez, żelazo, cynk, a także witaminę B3. W porównaniu z pszenicą, orkisz gromadzi nieco wyższą zawartość białka i tłuszczu, lecz mniej błonnika ogółem. Sto gramów płatków orkiszowych dostarczy organizmowi około 338 kcal. Płatki orkiszowe stworzone są ze zgniecionych ziaren orkiszu.
Można dodawać je do mleka, musli czy jogurtu. Posiadają spore zastosowanie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.