Cebulki Borettane w occie balsamicznym z Modeny IGP D'Amico - słoik 310g/180g
Cebula Borettana na tle innych odmian wyróżnia się nad wyraz typowym, spłaszczonym kształtem. Borettana to odmiana o niewielkich bulwach i złoto-żółtym odcieniu, niezwykle lubiana przez Włochów jako odmiana rewelacyjna do marynowania w rozmaitych zalewach. W produkcie D’Amico certyfikowany ocet balsamiczny z Modeny podkreśla słodycz tych wyjątkowych cebulek. Cebulki Borettane w occie balsamicznym z Modeny firmy D'Amico sprawdzą się nieprzeciętnie jako dodatek do deski serów w towarzystwie prawidłowej jakości szynek albo jako przystawka do różnorodnego typu mięs i ryb.
komponenty: Cebulki Borettane, woda, cukier, ocet balsamiczny z Modeny IGP 5% (ocet winny, moszcz winogronowy, barwnik: E150d, posiada SIARCZYNY), olej słonecznikowy, sól.
marka D’Amico została założona w 1968 roku przez braci Francesco i Mario D'Amico.
obecnie jest jedną z wiodących firm we Włoszech specjalizujących się w produkcji żywności konserwowanej.
D'Amico to synonim włoskiej gwarancji, na całym świecie.