Anchois w oleju Damico - to artykuł wysokiej jakości i znacznych walorach odżywczych i smakowych.
Filety z anchois w oleju słonecznikowym producenta D’Amico nie potrzebują akompaniamentu innych części, by podbić podniebienie Twoje i Twoich gości. Świetne bez dodatków albo jako kropka nad i w połączeniu z chrupiącą grzanką posmarowaną prawdziwym masłem. Anchois są uniwersalnym komponentyem wielu kuchni, wybitnie akcentującym smak każdego dania. Perfekcyjnie sprawdzą się do pizzy czy wysmakowanych sałatek.
Anchois w oleju zaspokaja zapotrzebowanie na wapń, cynk, żelazo i fosfor. Bez dodatków i substancji konserwujących.
Filet z sardeli, (Engraulis Encrasicolus) olej słonecznikowy, sól.
tworzono we Włoszech.
słoik 80g
Damico to symbol dobrego smaku i wysokiej jakości.
marka D’Amico została założona w 1968 roku poprzez braci Francesco i Mario D'Amico.
aktualnie jest jedną z wiodących firm we Włoszech specjalizujących się w produkowaniu żywności konserwowanej.
Pierwszym produktem D’Amico były „Anchois z Wybrzeża Amalfitańskiego", ale od początku lat 70-tych producent była jeszcze obecna na rynku warzyw, grzybów i oliwek, rozwijając z czasem pokaźny asortyment.
obecnie D’Amico skupia swoją działalność wokół rynków Sottoli (przetworów warzywnych w oleju), Sottaceti (przetworów warzywnych w occie), oliwek, przypraw do ryżu, gotowych sosów, pesto i kremów, roślin strączkowych i zbóż, dostępnych w liniach klasycznych i ekologicznych.
D'Amico akcentuje się wysokimi standardami jakości w procesach i usługach dzięki produkcji prowadzonej w innowacyjnych zakładach Pontecagnano Faiano i Rovereto, starannej selekcji surowców, bezustannym poszukiwaniom nowych produktów i innowacyjnym metodom przetwarzania, a także nowoczesnym technologicznie systemom produkcyjnym.