Papryczki peperoncini nadziewane tuńczykiem D'Amico to delikatnie pikantne, czerwone papryczki ręcznie nadziewane wyrazistym farszem z tuńczyka z dodatkiem anchois, kaparów i natki pietruszki. Rewelacyjne jako przystawka, albo dodatek do wytwornej deski serów przekazanej z wysokiej jakości serami i wędlinami.
wytwarzano we Włoszech.
słoik 190g / 120g
Damico to symbol prawidłowego smaku i wysokiej jakości.
marka D’Amico została założona w 1968 roku poprzez braci Francesco i Mario D'Amico.
obecnie jest jedną z wiodących firm we Włoszech specjalizujących się w produkcji żywności konserwowanej.
Pierwszym produktem D’Amico były „Anchois z Wybrzeża Amalfitańskiego", lecz od początku lat 70-tych marka była w dodatku obecna na rynku warzyw, grzybów i oliwek, rozwijając z czasem duży asortyment.
aktualnie D’Amico skupia swoją działalność wokół rynków Sottoli (przetworów warzywnych w oleju), Sottaceti (przetworów warzywnych w occie), oliwek, przypraw do ryżu, gotowych sosów, pesto i kremów, roślin strączkowych i zbóż, przystępnych w liniach konwencjonalnych i organicznych.
D'Amico akcentuje się wysokimi standardami jakości w procesach i usługach dzięki produkcji prowadzonej w progresywnych zakładach Pontecagnano Faiano i Rovereto, skrupulatnej selekcji minimalistycznców, nieustannym poszukiwaniom nowych produktów i progresywnym metodom przetwarzania oraz nowoczesnym technologicznie systemom produkcyjnym.