klasyczny francuski alkohol o intensywnym brązowym zabarwieniu. Destylaty wchodzące w skład znakomitego napoju leżakowały co najmniej 15 lat w dębowych beczkach – to właśnie te starsze nadają mu niepowtarzalnej szlachetności. Znamionuje się subtelnym jabłkowym smakiem z domieszką pigwy, który ustępuje wyrafinowanej mieszance tanin starego calvadosa. Jego finisz gromadzi aromaty świeżych orzechów i intrygujący mineralny posmak. Wyjątkowo zmysłowa, mocna i bogata propozycja dla amatorów perfekcyjnych alkoholi.
W 2020 roku rzeczony calvados zdobył złoty medal i specjalne wyróżnienie za uzyskanie aż 99/100 punktów na londyńskim konkursie International Wine & Spirit Competition oraz metaliczny medal w konkursie World Calvados Awards.
Calvados to nieprzeciętny alkohol tworzony w Normandii, a zamek, będący siedzibą Château du Breuil, został wybudowany jeszcze na przełomie XVI i XVII wieku. Od 1954 roku działa jako destylarnia calvadosa w znanej współcześnie postaci. Do wyprodukowania litra genialnego trunku, używa się 27 kilogramów jabłek, a sam cykl destylacji trwa od rozpoczęcia zimy, aż do końca czerwca następnego roku.