Biały, wysokiej jakości wermut, powstający na bazie alpejskich ziół oraz korzystnego wina. Zagwarantuje półwytrawny profil, który jednak znakomicie podkreśli smak wspaniałego Martini.
cykl produkcyjny tego wydania podzielony jest na trzy kroki. Początkowo wybrane delikatne i młode wino służy do macerowania ziół i przypraw. Finalnie mieszankę tę wzbogaca się o pozostałe składniki - w tym wzmacniane wino, cukier i ekstrakty, które w pełni zostają filtrowane przed rafinowaniem w zbiorniku.
Ten wermut wyróżnia się wyjątkowo delikatnym bukietem, przy jednoczesnym zachowaniu pożądanej intensywności. Na podniebieniu słodki i aksamitny, oferuje pełne harmonii nuty ziół i wiosennych kwiatów. Zdjęcie nie oddaje słonecznej, żółtej barwy napoju.
Gancia Bianco można także serwować w korzystnie schłodzonej postaci, z lodem, sodą albo tonikiem.
Gancia jest włoską marką, która została założona w 1850 roku przez przedsiębiorcę z Turynu, Carlo Gancię. Wynalazcę i miłośnika wina wkrótce okrzyknięto ojcem włoskiego wina musującego, którego to produkcję rozpoczął, łącząc tradycyjne metody i wykorzystując swoje doświadczenie z okresu nauki w Szampanii. Region Piemontu istotnie zyskał dzięki jego działalności i mógł się jeszcze bardziej rozwinąć.