wyśmienitej jakości porto, które wytwarzane jest z kupażu szczepów: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cao, a także Tinta barroca. Wszystkie owoce zostały zebrane w trakcie jednego sezonu, a także przeszły ścisłą selekcję, zanim poddano je dalszym procesom. Wino dojrzewa co najmniej 6 lat, zanim zostanie zabutelkowane.
Boeira LBV charakteryzuje się głęboką, fiołkową barwą. Bukiet otwiera się ujmującymi nutami potężnie dojrzałych wiśni, zanurzonych w czekoladowej, słodkiej polewie. Na podniebieniu prawidłowo zbudowane, proponujące wyraziste tony ciemnych owoców, wybitnie zbalansowaną kwasowość oraz przyjemne taniny. Finisz długofalowy, pełen elegancji.
Porto najlepiej serwować do świeżych owoców, takich jak truskawki, ciemne winogrona czy czereśnie. Korzystnie wyeksponuje także smak deserów z gorzką czekoladą i wyrazistych w smaku serów.
Quinta da Boeira to owoc pracy Manuela da Rocha Romariza - emigranta, który przybył do Portugalii z Brazylii na początku XIX wieku. Perfekcyjnie znając swój rodzimy rynek, założył firmę eksportu porto w 1850 roku, używając do rozróżniania trunków dwóch rodzajów etykiet - Romariz oraz Boeira.
producenta te prędko zyskały oraz zdobyły zaufanie konsumentów. Za sprawą swej wyjątkowej jakości zaczęto o nich głośno mówić także w Anglii oraz Francji. Niezmiennie zajmują wysoką pozycję w sektorze win porto, zachwycając bogatą historią i jeszcze ciekawszymi walorami smakowymi.