BIO Kasza gryczana niepalona BadaPak ma kremową barwę i jest delikatniejsza w smaku aniżeli jej prażony odpowiednik. Odznacza się najwyższą wartością spośród kasz gryczanych. Nieprzeciętnie smakuje jako samodzielne danie z dodatkiem sosu, warzyw, grzybów jak dodatkowo mięs. Można dodawać ją do zup, gulaszu, farszy i zapiekanek. Jej wykorzystanie w kuchni jest szczególnie wielkie. Przygotowując kaszę gryczaną BadaPak należy opłukać ją w bieżącej wodzie, wsypać do osolonej, wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 20 minut.
Kasza gryczana niepalona to obłuskane, wysuszone ziarna gryki zwyczajnej. Pochodzi ona z Azji i była uprawiana już kilka tysięcy lat temu. Kasza ta nie zostaje poddana prażeniu, dzięki czemu zachowuje o niemało więcej wartości odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.