BIO kasza manna pełnoziarnista owsiana jest produktem o wysokiej wartości odżywczej. Jest nadzwyczajnym źródłem błonnika pokarmowego, jednocześnie rozpuszczalnego jak i nierozpuszczalnego w wodzie. Wywiera on pozytywny wpływ na układ trawienny. Dostarcza wielkie ilości białka. W 100 g odszukamy go aż 10,7 g. Dzięki zawartości węglowodanów złożonych stanowi energetyczny posiłek, idealny dla osób odchudzających się, jak i chcących utrzymać dobrą masę ciała. Kasza manna pełnoziarnista owsiana to bogactwo witamin i składników mineralnych, które dobre funkcjonowanie organizmu. Posiada szerokie ilości witamin z grupy B – w szczególności wit B1 i B6. Odnajdziemy w niej także witaminę E, która znana jest ze swych cechy antyoksydacyjnych, czyli hamujących szkodliwe działanie wolnych rodników. Dodatkowo dostarcza spore ilości fosforu, wapnia, żelaza, magnezu a także miedzi, cynku i potasu.
BIO kasza manna owsiana pochodzi z naturalnych upraw. Ma lekko orzechowy posmak, dlatego doskonale komponuje się z potrawami mlecznymi, a także owocami. To znakomita sugestia śniadaniowa. Może być używana w dodatku jako dodatek do kotletów, farszy i jako zagęstnik sosów i zup.
Kaszę manną owsianą należy gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml mleka lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji).
Kasza manna owsiana jest to najdrobniejsza kasza pozyskiwana z ziaren owsa. Owies spożywany jest najczęściej w postaci płatków owsianych. Alternatywą dla nich jest kasza manna owsiana, ciesząca się coraz większym zainteresowaniem i popularnością.
Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta, orkiszu, płaskurki, samopszy.