Czekolada karmel z solą bezglutenowa Super Fudgio BIO, 50g
Czekolada (96,4%) karmel z solą morską BIO producenta Super Fudgio to produkt bezglutenowy, w którego składzie znajduje się co najmniej 50% masy kakaowej, do osłodzenia użyto, zdrowszego od konwencjonalnego, cukru trzcinowego.Wszystkie elementy pochodzą przy tym z upraw naturalnych. Ta czekolada to nie tylko rozkosz dla podniebienia, lecz też znakomite źródło błonnika pokarmowego, potasu i magnezu. To jednocześnie artykuł bezmleczny i wolny od laktozy. Wspaniale stanie na wysokości zadania nie tylko w sytuacji wegetarian, lecz i wegan oraz wszelkich osób, które pragną wykluczyć ze swojej diety gluten i/albo są uczulone na produkty mleczne.
składniki:
Czekolada 96,4% (Cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), karmel* (cukier*, syrop glukozowy*) 3%, sól 0,6% *minimalistycznce pochodzące z upraw naturalnych
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2297 kJ / 551 kcal
Tłuszcz 35 g
W tym wwasy tłuszczowe nasycone 24 g
węglowodany 51 g
W tym cukry 42 g
błonnik 6,6 g
białko 3,8 g
sól 0,89 g
Alergeny:
Orzechy, Soja i produkty pochodne
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Me gusto Sp. Z o.o.
ul. Loteryjki 46D
01 - 937 Warszawa, Poland