Pomidory użyte do produkcji pomidorów Helios pochodzą z gospodarstwa Agustína w Cáceres gdzie dojrzewają w silnym słońcu i przejmującym mrozie nocą, przy szumie rzeki Guadiana płynącej przez pobliskie pola. Dzięki doświadczeniu i codziennemu trudowi pracujących przy uprawach rolników możliwe jest otrzymanie produktów niemal perfekcyjnych o idealnym smaku i nieszablonowym aromacie. Pochodzenie jest stanowczo ważnym aspektem w filozofii marki Helios, ponieważ reprezentuje żyzną, hiszpańską ziemię i jej historię oraz jest gwarancją naturalności, trwałości i zwykle nienagannej jakości.
Smażenie jest jednym z standardowych dla Hiszpanii sposobów przyrządzania pomidorów. W kuchni śródziemnomorskiej nie od dziś wiadomo, że połączenie oliwy z oliwek extra virgin i aromatycznych pomidorów jest mariażem idealnym. Wysoka temperatura w trakcie smażenia wydobywa jeszcze więcej smaku i aromatów. Pomidory smażone firmy Helios to hiszpańska wersja włoskiego sosu pomidorowego, który z całą pewnością odszuka dużo zastosowań w każdej kuchni. Wyśmienicie sprawdzą się jako gotowy sos do makaronu, czy pizzy. Będą idealną bazą dla zup kremów, czy zupy pomidorowej na bulionie. też urozmaicą szybkie zapiekanki serowe na bazie czerstwego pieczywa, czy obszernego makaronu.
tworzonE BEZ wykorzystania PESTYCYDÓW
NIE ZAWIERAJĄ GLUTENU
SĄ w pełni WEGAŃSKIE
tworzonE Z LOKALNIE UPRAWIANYCH, HISZPAŃSKICH POMIDORÓW
ZAWIERAJĄ dużo CENNYCH WITAMIN I MINERAŁÓW (A, B, C)
tworzonE ZGODNIE Z ZASADAMI stabilnEGO ROZWOJU
elementy: pomidory BIO (124 g pomidorów na 100 g produktu), cukier BIO, oliwa extra virgin BIO (4%), sól.