BIO migdały kalifornijskie "carmel" BadaPak to wysoce odżywcza przekąska. Najlepiej oczywiście spożywać je bezpośrednio, każdego dnia. Mogą w dodatku być dodawane do ciast, deserów, sałatek. Można z nich zrobić mleko migdałowe, starte natomiast mogą być wykorzystane do zrobienia masy migdałowej.
Migdały kalifornijskie są owocem wieloletniego drzewa zwanego migdałowcem pospolitym albo inaczej migdałowcem zwyczajnym. Pochodzi on z Azji jednak aktualnie jest już uprawiany w wielu miejscach na świecie np. W Afryce Północnej (Maroko, Tunezja) i Europie (Hiszpania, Francja, Chorwacja).
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.