BIO śliwki kalifornijskie Taylor BadaPak pochodzą z naturalnych upraw, dlatego to produkt najwyższej jakości. Śliwka kalifornijska jest najpopularniejszą odmianą tych suszonych owoców, jest wyjątkowo smaczna, słodka i posiada liczne wartości odżywcze. Należy pamiętać, iż po ususzeniu elementy zdrowotne ulegają zagęszczeniu, dlatego też już kilka suszonych śliwek dostarcza ogromne ilości witamin, minerałów i innych pokaźnych części. Na ogół wymienić należy błonnik. Jest go aż 7 razy więcej aniżeli w świeżym owocu. To właśnie błonnikowi śliwki suszone zawdzięczają cechy mogące regulować trawienie. Poza nim owoc ten to obfitość przeciwutleniaczy. Należą do nich witaminy A, C, E, a także związki polifenolowe. Poza wspomnianymi witaminami zawierają jeszcze te z grupy B (ryboflawinę, niacynę, tiaminę, kwas foliowy, a także wit B6). Wśród komponentów mineralnych śliwki suszone BadaPak posiadają obfite ilości potasu a także fosforu, magnezu i wapnia.
BIO śliwki kalifornijskie Taylor BadaPak to zdrowa i pyszna przekąska a także prawidłowy dodatek do dań. Mogą być gotowane, pieczone, duszone, spożywane bezpośrednio lub jako dodatek do jogurtów, sałatek czy kompotów.
Śliwki suszone znane są już od najdawniejszych czasów. Prawdopodobnie wywodzą się z rejonu Morza Kaspijskiego. Aktualnie największym, światowym producentem śliwek jest Kalifornia. Panujący tam klimat wyjątkowo sprzyja dojrzewaniu tych owoców a śliwki pochodzące z tego miejsca uchodzą za najsmaczniejsze.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane są ponadto sezam, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 ( dwutlenek siarki ).