elementy: pełnoziarnista kasza manna z pszenicy samopszy*.
*z rolnictwa naturalnego.
Zawartość soli wynika wyłącznie z występowaniu naturalnie występującego sodu.
BIO kasza manna pełnoziarnista z samopszy pochodzi wyłącznie z upraw naturalnych. Jest wyjątkowo bogata w białko. Ma w swym składzie aminokwasy egzogenne (fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę). Sporo cennych antyoksydantów (głównie karotenoidów) i koniecznych nienasyconych kwasów tłuszczowych. BIO kasza manna z samopszy dostarcza wyraźnie obszerniejsze ilości witaminy A niż pszenica zwyczajna. Ponadto wynajdziemy w niej także witaminy z grupy B i minerały, do których należą magnez, cynk, fosfor, potas, a także żelazo.
Sposób przygotowania: odmierzamy 250ml mleka albo wody.1/3 płynu odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną (1lub 2 kopiaste łyżki w zależności od preferowanej konsystencji). Resztę zagotowujemy. Wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 minut do zgęstnienia. Można podawać z syropem albo musem owocowym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.