BIO kasza manna pełnoziarnista owsiana jest produktem o wysokiej wartości odżywczej. Jest znakomitym źródłem błonnika pokarmowego, zarówno rozpuszczalnego jak i nierozpuszczalnego w wodzie. Wywiera on pozytywny wpływ na układ trawienny. Dostarcza pokaźne ilości białka. W 100 g wynajdziemy go aż 10,7 g. Dzięki zawartości węglowodanów złożonych stanowi energetyczny posiłek, doskonały dla osób odchudzających się, jak i chcących utrzymać poprawną masę ciała. Kasza manna pełnoziarnista owsiana to zasobność witamin i składników mineralnych, które poprawne funkcjonowanie organizmu. Mieści pokaźne ilości witamin z grupy B – w szczególności wit B1, a także B6. Wynajdziemy w niej także witaminę E, która znana jest ze swych atrybuty antyoksydacyjnych, czyli hamujących zgubne działanie wolnych rodników. Dodatkowo dostarcza duże ilości fosforu, wapnia, żelaza, magnezu a także miedzi, cynku i potasu.
BIO kasza manna owsiana pochodzi z ekologicznych upraw. Ma lekko orzechowy posmak, dlatego nieprzeciętnie komponuje się z potrawami mlecznymi oraz owocami. To wyśmienita sugestia śniadaniowa. Może być wykorzystywana dodatkowo jako dodatek do kotletów, farszy, a także jako zagęstnik sosów i zup.
Kaszę manną owsianą należy gotować w proporcji 1 albo 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml mleka albo wody (w zależności od preferowanej konsystencji).
Kasza manna owsiana jest to najdrobniejsza kasza pozyskiwana z ziaren owsa. Owies spożywany jest najczęściej w postaci płatków owsianych. Alternatywą dla nich jest kasza manna owsiana, ciesząca się coraz większym zainteresowaniem i popularnością.
Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej buduje się produkty z żyta, orkiszu, płaskurki, samopszy.