Syrop Pure Cane Sugar Monin może posiadać znaczne wykorzystanie, sugerowany jest do herbaty, koktajli, ponczu owocowego.
Syrop krystaliczną barwę. Znamionuje się słodkim smakiem sproszkowanego cukru, jest bezwonny.
Widok zielonych pól bujnej trzciny cukrowej kołyszących się pod wpływem bryzy na dalekich Karaibach to wizja raju. Cukier trzcinowy pochodzi z trzciny cukrowej zbieranej w gorącym blasku słońca.
MONIN z dumą oferuje syrop cukru trzcinowego, pierwszorzędny syrop produkowany z czystego cukru trzcinowego i oczyszczanej wody. Syrop ten stanowi genialny substytut zwykłego cukru i natychmiast rozpuszcza się równocześnie w napojach gorących, jak także zimnych. Jest wyjątkowo wszechstronny i można go stosować w napojach bezalkoholowych i koktajlach. Jego konkretny aromat jest ekonomiczny i smaczny.
Przykładowe receptury:
Cytrynowe Martini
7 ml syropu Pure Cane Sugar MONIN
45 ml wódki cytrynowej
15 ml likieru pomarańczowego
plasterek cytryny
lód
Umieść składniki w szejkerze. Wstrząsaj przez kilkanaście sekund.
Przelej mieszankę do kieliszka i udekoruj plasterkiem cytryny.
Afrykańska fioletowa herbata
15 ml syropu Pure Cane Sugar MONIN
15 ml syropu Violet MONIN
230 ml parzonej herbaty
lód
Umieść składniki w szklance i precyzyjnie wymieszaj.