Kasza krakowska BadaPak - pod względem wartości odżywczych bezapelacyjnie przewyższa ziemniaki, ryż czy makaron do tego jest lekkostrawna. Gromadzi kwas foliowy, żelazo i witaminę E powoduje. Kasza krakowska BadaPak posiada liczną zawartość witamin z grupy B (tiaminy, ryboflawiny, niacyny i pirydoksyny). Kasza krakowska mieści potas. W dodatku jest źródłem wapnia, fosforu, magnezu, boru oraz jodu. Dostarcza błonnik pokarmowy.
Kasza krakowska BadaPak ma delikatny aromat i jest smacznym urozmaiceniem codziennych dań. Nieprzeciętnie smakuje z masłem i koperkiem. Nadaje się do zup, gulaszy, dań mięsnych, sosów. Może być podawana także w wersji na słodko. Jest rewelacyjnym elementem deserów a jej smak nadzwyczajnie współgra z wanilią i rodzynkami.
w trakcie gotowania należy szczególnie uważać, gdyż kasza krakowska momentalnie się rozgotowuje.
Kasza krakowska powstaje z łamanych ziaren gryki. Jest nieprażona, dlatego również w procesie produkcji nie traci swoich drogocennych wartości odżywczych. Wyglądem przypomina kaszę perłową, jest jasna i minimalna.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.