Kasza manna BadaPak doskonale sprawdzi się jako samodzielny posiłek, jak na dodatek jako zagęszczacz czy dodatek innych dań. Na ogół wykorzystywana jest do przygotowania zupy mlecznej, kleiku czy musu. Znakomicie komponuje się w owocami. Jest korzystnym dodatkiem do pulpetów, pasztetów czy klusek. Może być ponadto zamiennikiem bułki tartej.
Kaszę manną można ugotować na wodzie albo na mleku. Przed gotowaniem kaszy nie trzeba płukać.
Kasza manna znana także jako grysik to drobnoziarnista kaszka, bielmo mączne otrzymywane z najdrobniejszych, zmielonych ziaren pszenicy. Kaszka jest optymalnie czyszczona, dzięki czemu uzyskujemy drobnoziarnisty miał. Ma biało-kremową barwę i słodkawy, delikatny smak.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.