Mąka pszenna wariant "00" to wysokiej jakości artykuł, który stosowany jest na ogół w kuchni włoskiej, do produkcji pizzy neapolitańskiej.
Mąka jest biała, dzięki dokładnemu zmieleniu ziaren. Bardzo sprężysta, z glutenem, perfekcyjna do długiej fermentacji. Podczas wyrabiania, ciasto staje się świetnie spulchnione i lekkie.
Caputo to młyn znajdujący się w Neapolu, który produkuje szeroką gamę mąki dla profesjonalistów. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Mąka doskonale spełni oczekiwania do spodu pizzy. Towar można także użyć na ravioli, chleb lub foccacie, a także do gnocchi i makaronów.