Mąka pszenna do pizzy włoskiej znamionuje się wysokim poziomym zmielenia. Jest bardzo lekka dlatego wypiekane z niej ciasto jest miękkie, a także delikatne. Ciasto po upieczeniu w piecu staje się chrupiące na zewnątrz, a także miękkie wewnątrz. Nie nasiąka sosem pomidorowym zachowując swoją chrupkość.
Pizza przyrządzona na bazie mąki typ 00 swoim smakiem przypomina konwencjonalną pizzę włoską, która uznawana jest za niepowtarzalną i najlepszą.
Skład: Bielmo mączne pszenicy
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1480 kJ
wartość energetyczna: 337 kcal
białko: 9,2 g
błonnik: 2,6 g
węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g)
tłuszcz: 1,2 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
sól: 0,0 g
towar gromadzi gluten.