Mąka z tapioki to łatwo strawne węglowodany (ok. 90%) i odrobina białka. Tapioka jest produktem zdrowym i kompletnie roślinnym. Nie ma w niej cholesterolu.
Mąka z tapioki znajduje obszerne wykorzystanie w kuchni. Ponieważ nie ma żadnego smaku, nie zmienia też smaku potraw, do których jest dodawana, jestwyjątkowo zdrowa. Dodaje się ją do zróżnicowanych sosów, a także do zup, musów, polew, kisieli, lukrów, ponieważ najpowszechniejsze zastosowanie tej mąki w kulinariach to zagęszczanie tapioką tych właśnie potraw. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji kisielu, najróżniejszych legumin i deserków mlecznych.
Tapioka to produkt skrobiowy, który pozyskiwany jest z manioku, rośliny o bulwiastych korzeniach rosnącej w klimacie gorącym. Cechuje się różnobarwnymi gałęziami i wielkimi bulwami korzeniowymi o masie choćby do 4 kg.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.