Mąka żytnia rodzaj 580 - powstaje w wyniku rozdrobnienia całych ziarniaków żyta. W porównaniu do mąki pszennej gromadzi pokaźnie więcej błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy. Najczęstsze wykorzystanie mąki żytniej wariant 580 to wypiek chleba żytniego. Nadzwyczajna do wypieku pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, zakwasu na żur oraz makaronu.
komponenty: żyto 100%.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.